Premium Wines

За нас

Идеята за бранда първокласни вина Багатур възниква със желанието за създаване на вина с индивидуален характер, собствен стил и безкомпромисно постоянно високо качество в реколтите.

BAGHATUR premium wines  предлага бяло, розе и червено вино. Гроздето е специално селектирано и всяка бутилка вино е направена с много любов и внимание към детайлите!

Избата с която работим и където се произвеждат нашите бутикови вина е „Винарска изба – Варна”

Вината са специално произведени и селектирани за нас, от „Винарска изба – Варна”, според нашите изисквания, вкусове и това което търсим от едно вино – да впечатлява със собствен стил и характер!

 

www.baghaturwines.com

Багатур е висше звание на прабългарски войн, символ за чест, храброст и слава! ”

производство

Изборът, да се доверим на нашите партньори и вината ни – “BAGHATUR” да се произвеждат във „Винарска изба – Варна” е заслужен:

През целия технологичен процес се извършва постоянен контрол на температурата. Всички помещения са климатизирани. Използват се единствено неръждаеми съдове и малки френски лагерни бъчви за ферментация и съхранение на вината.

Процесът на преработка на грозде и производство на вино се характеризира с щадяща технология, използвайки гравитачен метод за пренос на течности като се избягва употребата на помпи и тяхното агресивно отношение към вината. Така  потенциалът на плода  изцяло се пренася във виното. Този принцип се допълва с щадящите ръчни операции за получаване на уникални вина.

Бутиковите вина Багатур се произвеждат по класически технологии с преобладаващ ръчен труд, като целта е да се създават вина, които са хомогенни, добре балансирани и с типичните характеристики на Черноморския лозаро-винарски район.

Първата официална реколта на бранда е 2020 година.

Уникалните, интригуващи и запомнящи се бутикови вина, произведени от наблюдавани лозя и подбрано най-добро грозде, са впечатляващо представени с изтънчен дизайн на бутилките, изразяващ величие, категоричност и класа.

 

БАГАТУР – Създаваме традиции, които се превръщат в легенди!